“De geschiedenis van consumptie - ijs”

De geschiedenis van consumptie-ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen waar men in het begin sprak van een sorbet. De Romeinen waren er
verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw van de vulkanen Vesuvius (Napels) en Etna (Catania – Sicilië) Gemengd met honing, rozenwater en fruit.

Nu kunnen wij u nog veel meer vertellen over alle controversen omtrent ijs en de hoofdpersonen die daarin een rol speelden zoals bijvoorbeeld; Marco Polo, Catharina de’Medici, Ruggeri en uiteindelijk de siciliaan Procopio Coltelli die zich in 1686 vestigde in Parijs om als eerste een ijssalon-ijscafe genaamd ‘Le Procope’ te openen. Wat vandaag de dag nog steeds bestaat!

Over de geschiedenis van consumptie-ijs is veel terug te vinden in boeken en op internet. Centraal staat dat Sicilië (Italië) een hoofdrol heeft gespeeld in de geschiedenis van ijs. Zo ook de Siciliaanse Rosaria, Echtgenote van Angelo. Zij stond en staat aan de wieg van onze oorsprong.

Wij en Rosaria heten u van harte welkom!

Mi piace il Gelato di Rosaria” Anno 1976